Da Nang

20 april 2025 - Da Nâng, Vietnam

Good morning Vietnam!

Vanmorgen moesten we er op tijd uit, om half 9 zouden we een tour gaan maken door Da Nang. We moesten eerst onze tassen pakje , want vandaag kregen we een nieuwe kamer. We hebben beneden bij het restaurantje een ontbijtje gehad en toen zijn we met onze chauffeur meegelopen naar zijn auto. Het leek ons een goed plan om een chauffeur voor een dag te nemen, aangezien we een aantal plekken sowieso willen zien. De chauffeur is de man van de vrouw die hier de boel regelt.

De eerste stop was bij de Marble Mountains.  Dat zijn een groep van vijf kalkstenen en marmeren heuvels. Elke heuvel is vernoemd naar een van de vijf elementen: metaal (Kim), water (Thủy), hout (Mộc), vuur (Hỏa) en aarde (Thổ) . Deze bergen zijn bekend om hun grotten, tunnels, pagodes en boeddhistische heiligdommen, waaronder een gigantische en spierwitte Buddha. Eerst zijn we gaan kijken bij een plek waar ze allemaal marmeren beelden en dergelijke verkochten. Volgens de mensen daar was het ook een fabriek, maar daar hebben wij niks van gezien. Het klonk meer als een lokkertje. We konden met de lift naar boven ,maar ook naar boven klimmen via trappen. En wij zijn echte diehards en kozen voor de trappen. Het was een een zware en warme tocht naar boven, maar zeker de moeite waard. Mooie grotten, leuke tempels en vooral mooie uitzichten.

De tweede stop was Ba Na Hills, dat is een populair bergresort. Het staat bekend om zijn koele klimaat, Franse koloniale architectuur en vooral de beroemde Gouden Brug – een loopbrug die wordt “gedragen” door gigantische stenen handen. Deze is een wereldwijde hype geworden op Social Media. We bereikten het resort via een spectaculaire kabelbaan, een van de langste ter wereld. Naast de prachtige uitzichten zijn er ook wonderschone tuinen, pagodes en een waar pretpark. Het was er gigantisch. Allemaal bekende gebouwen waren er nagebouwd en nu zijn ze klein Europa aan het bouwen. We zagen de eerste molens al staan. We hebben er de hele middag rondgelopen, lekker gegeten en gedronken. Joris en ik zijn nog in de Alpine Coaster geweest. Dit is een spannende achtbaan waarbij je in een tweepersoonskarretje over een rails door de bergen rijdt. Je kunt zelf de snelheid bepalen met een remsysteem, tot wel 40 km/u . Drie maal raden hoe hard wij naar beneden gingen! Toen we weer naar beneden gingen in de kabelbaan werden we getrakteerd op een familie zeer zeldzame en zeer bedreigde Roodscheendoeken. De meute zat bij elkaar, boven op een boom, vlak onder onze gondel!!! Het schijnen een van de mooiste apen van de wereld te zijn, ze waren inderdaad heel mooi!

Stop 3 was de lokale Han Market. Kleding, eten en snuisterijen. Het was super leuk om even rond te kijken en rond te lopen door al de Vietnamese drukte.

Stop 4 was de Dragon Bridge. Een brug waar een stalen draak op ligt. Elke weekendavond om 21.00 uur en op feestdagen spuwt de draak vuur en water. Het was nog behoorlijk vroeg toen we bij de brug aankwamen, dus we zijn eerst even ergens wat gaan drinken en we hebben er iets kleins gegeten. Vervolgens zijn we de avondmarkt opgelopen en die was me een potje gezellig! We hebben bij de kleine eet stalletjes goed gegeten en gedronken. Langzaam zijn we weer richting de brug gelopen en hebben daar op een pop up terras nog wat gedronken.

Stel je voor: je zit dan 's avonds aan de oever van de rivier, de lucht is al langzaam donker geworden. Van alle kanten stromen er mensen richting de brug. En dan ineens komt de brug tot leven. De gigantische draak op de Dragon Bridge begint te gloeien in felle kleuren, en dan — als uit het niets — spuwt hij vuur en water als een echte mythische bewaker van de stad. Tussen het vuurspuwen zijn Joris en ik de brug op gegaan, zodat we oog en oog stonden met de draak. We waren net op tijd voor de volgende ronde. Daarna ging de draak over in het spuwen van water, de hele mensenmassa werd gek! Juichen, lachen, rennen! Joris die wou maar een ding, juist de andere kant op! Dus toen er een gat was geslagen in de meute, stond meneer daar te dansen in verkoelende adem van de draak. Nevel, maar toch ook zeker dikke druppels als toetje. Meneer was goed afgekoeld, laten we het daar maar op houden.

Ten slotte zijn we weer naar onze chauffeur toegelopen en hij heeft ons netjes bij een klein supermarktje om de hoek van ons verblijf gebracht. We hebben onze chauffeur hartelijk bedankt. Bij het winkeltje hebben we nog het een en ander ingeslagen en zijn toen teruggelopen naar onze nieuwe kamer, super netjes!

1. Liz:
    21 april 2025
    Wat een prachtige foto’s allemaal, wil op allemaal wel reageren! Ziet er echt fantastisch uit, zit heerlijk mee te genieten, wat een rijkdom!
  2. Stefan Leushuis:
    22 april 2025
    💗💗
  3. Antoinette:
    21 april 2025
    Geniet van jullie avontuur. Lijkt wel een sprookje!
  4. Stefan Leushuis:
    22 april 2025