Dag 16: Bangkok - Zürich- Köln - Hengelo
13 mei 2024 - Hengelo, Nederland
De laatste dag in ons geliefde Thailand, in de hoofdstad, waar het klokje rond levendig en gezellig is.
We zijn na het ontbijt nog even snel wat souveniertjes gaan kopen en nog even snel drijfnat worden van de warmte!
Toen pakten we onze spullen en regelden een taxi. Die reed ons keurig naar het vliegveld. Daar waren we zo ingecheckt en door de douane. Voor de gate hebben we nog een hapje gegeten en kort daarna gingen we al boarden. We hebben heel wat films gekeken en voor we het wisten waren we op Zürich vliegveld. Onze aansluitende vlucht was een uur vertraagd. Tijdens het wachten werd de vertrektijd weer aangepast en moesten we nog bijna een uur wachten. We kregen geen contact met onze parkeerservice, dan maar bellen als we aankomen. We waren tot nu toen wakker gebleven, behalve Kim, die was wel een paar keer weggedommeld. Tijdens re vlucht van Zürich naar Köln hebben ook de kinderen geslapen en heb ik ook even de oogjes toegedaan.
Het was een korte vlucht van ongeveer een uurtje. We hebben onze bagage van de band gehaald en naar de uitgang gelopen, eerst de verkeerde, maar al snel hadden we de juiste. We hadden via sms de locatie doorgekregen en we waren net op tijd om in de shuttlebus te stappen. Dat ging mooi snel.
We kwamen aan bij de parkeerplek en we kregen de sleutel, liepen naar de auto en kwamen erachter dat de accu helemaal leeg was. De deur stond iets open en waarschijnlijk is de binnenverlichting blijven brandden. We gaven dit aan bij de parkingservice, die gaf meteen aan dat we de ADAC moesten bellen. We hebben even uitgelegd dat het hun fout was, aangezien zij de auto hebben geparkeerd. De vriendelijke man gaf aan dat een collega eraan zou komen met startkabels. Hij ging zelf weer weg. Het wachten duurde drie langen en drie korten, na een aantal keren vragen, ze negeerden de boel, werd er stug gereageerd. Op het moment dat de vriendelijke parkeermeneer weer terug was vroeg hij direct of het niet was gelukt. Wij legden uit dat we nog helemaal niemand hadden gezien. Hij liep direct naar de stugge en onvriendelijke parkeermeneer die heel koel antwoordde dat er geen startkabels waren?! Wat een oetlul! Een parkeermevrouw zei van wel en regelde direct dat er actie werd ondernomen en binnen 5 minuten reden we weg!
Kim heeft onderweg gewisseld met mij en reed ons verder naar huis. Tegen kwart voor 4 stonden we goed en wel voor de deur! De kinderen hadden al die tijd geslapen en hebben nagenoeg niks meegekregen van het oponthoud gelukkig. We hebben ze direct in bed gelegd en Kim en ik hebben nog even een afzakkertje gedaan.
Vanmorgen waren we vroeg wakker, we zijn even bij opa en oma geweest en daarna hebben we uitgebreid ontbeten. Kim heeft daarna Joris naar school gebracht en ik heb Jasmijn weggebracht naar school. Inmiddels is alles alweer uitgepakt en zijn de wasmachine en droger hard aan het werk! Wat een lekker weer, we genieten nog even verder!
Johan:13 mei 2024Welkom weer in Hengelo.
Wouter:14 mei 2024Holland!!