Thailand, Bangkok
3 mei 2025 - Bangkok, Thailand
Afscheid van Vietnam, waar je een biertje kunt drinken van onder een euro, waar het eten op straat een cadeautje is, waar je maar een app hoeft te openen of er staat een chauffeur voor je neus. Het land van toeterend verkeer, goede koffie, plastic stoeltjes, chaos, schoenen uitdoen, kleine steegjes en zo veel meer❤️.
We halen even wat koffie en croissantjes beneden en bestellen een Grab. We reden weg en toen kwam Jasmijn erachter dat ze haar telefoon was vergeten. Gelukkig waren we om de hoek en konden we snel haar telefoon ophalen. Op het vliegveld hebben we ons buikje gevuld en hebben lekker gechilled in de massagestoelen, heerlijk! Het was een super snelle vlucht van Hanoi naar Bangkok. Ik heb Wo geappt, want op 19 december 2006 namen we samen deze vlucht, good memories! Op vliegveld Bangkok hebben we Thaise Bath gepind en een Simkaartje gekocht om bereikbaar te zijn en om te kunnen internetten. Het gaat allemaal zo makkelijk! We zijn naar de taxi’s gelopen en daar hebben we even overlegd met de chauffeur. Die wilde geen meter gebruiken, en hij was duur! We liepen verder om een Grab te pakken, maar iemand van een limousine bus bedrijf hield ons aan. Ze konden ons wel in stijl naar ons hotel brengen, voor de prijs van een Grab🤣 we waren met een paar anderen en we hadden de limousine bus bijna voor onszelf. We zitten in hetzelfde hotel, waar we al een aantal keren eerder zijn geweest. Op loopafstand van Khao San Road!
We hebben onze spullen op de kamer gelegd en Jasmijn en Joris zijn direct gaan zwemmen, Kim en Ik hebben een biertje gescoord, okay een paar. Daarna was het opfrissen geblazen, want we hadden afgesproken met Marjolein, George en hun kinderen om de avond samen door te brengen. Zij gaan morgenavond alweer terug naar Nederland.
Wat een leuk terugzien weer🤩 we hebben samen wat gegeten in een leuk restaurantje, weliswaar kregen we het eten haast een voor een en had ik mijn eten al op voor dat de volgende wat kreeg, maar dat heeft de pret niet gedrukt. We hebben samen door de gezellige winkelstraatjes gelopen en daarna de Khao San Road, luide muziek, ladyboys, spinnen, schorpioenen, krokodillen en heel veel enthousiaste mensen. Wat is Bangkok toch geweldig! We hebben samen nog een drankje gedronken. De kinderen deden: doen, durven of de waarheid en ze hadden super veel lol. Ik had mijzelf een Rumbucket besteld met een knipoog naar Wo! Het was supergezellig, maar helaas was vadertje tijd degene die roet in het eten gooide! We zijn teruggelopen naar ons hotel en hebben daar afscheid van elkaar genomen. Zij bestelden een Grab, nog een, nog een, toen 4 taxi’s, 16 tuktuks (overdreven om het wat spannender te maken😉) en toen ze eindelijk een rit hadden gevonden die zich wel netjes aan de regels hield, en daadwerkelijk bereid was om ze weg te brengen, namen we nogmaals afscheid!
Blij om weer in Bangkok te zijn!
Anja van Duijvenbode:3 mei 2025Wat heb ik genoten van jullie mooie reisverhalen! Dankjewel voor deze mooie herbeleving. Jullie zijn weer een ervaring en een mooie herinnering rijker! Geweldig om dit met het gezin te kunnen doen. Geniet van de laatste uren en goede reis terug!
Edith Velthausz:3 mei 2025Dank jullie wel om Vietnam weer opnieuw te beleven dankzij dit leuke verslag. Goede terugreis! ✈️😁
Helen:3 mei 2025Zover van huis en dan bekenden tegen komen !!
Johan:4 mei 2025Leuk zo "effen op de koffie" met bekenden in Bangkok .
Wouter:4 mei 2025Erg fijn om er toch een beetje bij geweest te zijn!!! Geniet nog even lekker in Bangkok!!