Laatste dag Ninh Binh

27 april 2025 - Ninh Binh, Vietnam

Gisteravond zaten Kim en ik buiten toen we ineens Joris hoorden kokhalzen. Alles kwam eruit en we hebben hem wat gegeven dat helpt de boel op peil te houden. Maar helaas had Joris een slechte nacht, hij heeft heel vaak moeten overgeven! Vanmorgen was hij gelukkig beter te pas, we hadden lekker lang geslapen. We zijn wezen ontbijten bij een restaurantje hier om de hoek, met uitzicht over de rijstvelden. We zijn daarna teruggegaan naar ons huisje en daar heeft hij nog even goed wat slaap kunnen inhalen.

Hij werd een stuk beter wakker en hij heeft even met Jasmijn op bed liggen gamen. Daarna zijn we gaan zwemmen, even afkoelen.

We kregen toch weer kriebels en zijn op de scooters naar een valei gegaan, zo’n 15 kilometer hier vandaan. Ze hebben een tunnel door de berg gemaakt en als je daardoor heen loopt kom je in een prachtige vallei, omringt door grote groene bergen. In het midden is een groot water waar je omheen kan lopen. Het water zat vol mega goudvissen die allemaal aan de kant zwommen om een glimp van ons op te vangen😉 er hing er een rustgevende sfeer, heel zen.

Toen de rust genoeg van ons had zijn we weer vertrokken en zijn naar ons stadje gereden. Daar hebben we (weer) winkeltjes bekeken en hebben we op een dakterras bij een restaurant gegeten. Joris werd helaas weer misselijk! We hebben wat brood voor hem gehaald en hij wilde graag wat ananas en dragonfruit eten.

We zijn naar ons hutje gereden en daar heeft de vrouw des huizes het brood en fruit voor hem gesneden. Ook heeft ze speciale thee voor hem gezet, Joris nam zojuist zijn eerste slok en zijn gezicht zegt genoeg🤣 speciale thee, maar wel heel goed voor de maag.

Morgenvroeg worden we opgepikt, we gaan met de bus en Ferry naar Cat Ba, terug naar de zee, om daar nog een aantal dagen te genieten van zon, zee en strand, en van elkaar natuurlijk

1. Johan:
    27 april 2025
    Hopen dat Joris er snel weer bovenop is. Boeda is hem niet goed gezind. Veel thee drinken Joris
  2. Edith Velthausz:
    27 april 2025
    Beterschap Joris!
    Jullie zien ook mooie dingen hoor. Top!
  3. Liz:
    28 april 2025
    Prachtige groene uitzichten weer! Wat leuk die doorgang door de berg naar dat meer!

Beterschap Joris! Nu ben je een echte Azie-ganger 🙈
  4. Nienke Schiphorst:
    28 april 2025
    Och arme Joris, heel veel beterschap!
    Hopelijk kunnen jullie samen nog even goed genieten van de laatste avonturen. Wat een prachtige foto’s allemaal toch!